Het belang van een professioneel-bedrijfslogo bij startups - Blogpost hero - Logo ontwerp -Reclamebureau Mioo Design

Het belang van een professioneel bedrijfslogo bij startups

Wanneer je op het punt staat een nieuw bedrijf op te starten of je passie na te streven, denk je misschien niet onmiddellijk aan het belang van een goed logo ontwerp.

Misschien logisch, gezien alle zaken die komen kijken bij de opstart van je nieuwe bedrijf. Het logo komt later wel, wanneer je er tijd voor hebt.

Hoe dichter je bij de lancering van je nieuwe bedrijf komt, hoe meer de nood naar een professioneel logo zal opduiken. Vooral wanneer je visitekaartjes wilt laten drukken of een website wilt laten ontwerpen. Dan komt het idee in je op: ‘Ik kan het niet langer uitstellen’.

Maar, een professioneel logo is niet te onderschatten. Het geeft een beeld van wat je bedrijf doet en waar het naartoe wilt. Dit idee zal ervoor zorgen dat de opstart van je bedrijf sneller vooruitgaat doordat het je zelfzekerder doet voelen.

Het belang van een logo is dat het je bedrijf een identiteit geeft. Een professioneel logo laat zien dat je je bedrijf serieus neemt. Door van bij de opstart een duidelijk logo te gebruiken, zal je startup van in het begin een connectie kunnen leggen met je potentiële klanten.

Als je nog steeds niet overtuigd bent van de kracht van een duidelijk, professioneel logo, lees dan hieronder verder waarom een bedrijfslogo belangrijk voor jouw onderneming is.

Dit maakt van WordPress het beste platform om jouw bedrijfswebsite mee te beheren.

Zorg voor een sterke eerste indruk

Je hebt één kans om een eerste goede indruk achter te laten.

Het bedrijfslogo is in de meeste gevallen de eerste introductie dat een consument of prospect krijgt van je bedrijf. Een professioneel logo zal interesse wekken. Het zal je publiek uitnodigen meer informatie over je bedrijf in te winnen om zo je onderneming beter te leren kennen.

Dit eerste contact is je manier om een eerste indruk na te laten van je bedrijf.

Een professioneel logo straalt je deskundigheid uit binnen de niche waarin je bedrijf zich specialiseert.

Door een duidelijk logo op je offline communicatie en website te plaatsen, zal je bedrijf het vertrouwen uitstralen dat nodig is om mensen tot actie aan te zetten.

Wist je trouwens dat 76% van de bedrijven zegt dat het goedkoper is om een klant te behouden, dan een nieuwe klant te verwerven. Hoe meer je het vertrouwen kunt opbouwen, hoe sterker je zaak zal overkomen.

Het maakt jouw bedrijf herkenbaar

Hoe vaak komt het voor dat je de naam van een product of bedrijf vergeten bent? Toch kan je perfect beschrijven hoe het eruit ziet. Herken je dit?

Dagelijks zien wij duizenden merken en logo’s. Elk beeld blijft slechts een beperkte tijdspanne op ons netvlies. Maar hoe komt het dat je sommige dingen beter onthoudt dan andere?

Een duidelijk logo of beeld van je bedrijf zorgt ervoor dat mensen dit sneller zullen onthouden. Het zorgt voor een identiteit die gelinkt kan worden aan een beeld. De uitdrukking zegt: ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’. Wel, hetzelfde geldt voor een duidelijk, goed ontworpen logo. Het schreeuwt om in de gedachten van de kijker te blijven.

Je logo moet dus zowel eenvoudig, duidelijk en professioneel zijn om in een oogwenk in de gedachten van je potentiële klanten te blijven.

Uw professioneel logo onderscheidt je van de concurrentie

Durf een uniek beeld te gebruiken en een uitdagend logo voor je bedrijf te kiezen. Het logo vertelt trouwens jouw verhaal en dat van je bedrijf. Er is geen enkel bedrijf identiek aan het jouwe. Misschien bieden anderen dezelfde diensten aan, maar de persoonlijke kant van jouw bedrijf, dat kan niemand overnemen.

Een goed logo ontwerp kan je bedrijf optimaal weerspiegelen. Van de achtergrond tot de missie en de manier van werken van je bedrijf.

Het is de basis van de rest van uw merkidentiteit

Een succesvol bedrijf of merk heeft een verhaal te vertellen. Een verhaal dat de emoties van klanten weet te beïnvloeden. Het is eenvoudig, maar toch duidelijk.

Hoewel het logo slechts een deel is van wat je bedrijf uitstraalt naar de buitenwereld, een deel van je verhaal, weerspiegelt het de basis waarop het hele verhaal gebouwd wordt.

De kleuren, de lettertypes, de toon waarmee je communiceert – dit alles bepaalt mee het verhaal dat je wilt gaan vertellen en het logo is de start van je verhaal. Het begin waarop de rest van jouw verhaal zich baseert.

Uw professioneel logo, waar het begint

Misschien wil je je logo zelf ontwerpen of misschien wil je samen werken met iemand om jouw logo vanuit een veelzijdig standpunt te ontwerpen.

Denk je samen te werken met iemand om jouw logo te ontwerpen? Zorg dan zeker dat je met een logo ontwerper samen werkt die jouw passie begrijpt, die begrijpt waar je heen wilt met je bedrijf. Wees dus zeker dat je een bepaalde connectie voelt met de persoon of het bedrijf waar je mee samen wilt gaan werken.

Wij bij Mioo Design kunnen je helpen bij de zoektocht naar het perfecte logo dat je bedrijfswaarden en doelen optimaal weerspiegelt. Neem zeker eens vrijblijvend contact op om te kijken of wij u kunnen helpen. Neem zeker ook eens een kijkje naar ons portfolio, waar wij laten zien hoe wij bedrijven als het jouw hebben kunnen helpen.