Het belang van een professioneel-bedrijfslogo bij startups - Blogpost hero - Logo ontwerp -Reclamebureau Mioo Design

Hoe 5G het digitale landschap, uw advertenties en uw website zullen veranderen

Over het 5G mobiel netwerk horen we steeds vaker op televisie en in nieuwsberichten. Maar wat gaat dit nieuwe mobile netwerk exact veranderen? En wat mogen wij als eindgebruikers of verkopers en adverteerders hier juist van verwachten?

Volgens experts zal dit binnenkort komen te veranderen. De lang verwachte technologie zal voor ons ten vroegste in 2020 in gebruik genomen worden. Hierdoor is België een van de latere spelers op het gebied van 5G verbindingen.

De reden dat dit in België zo lang duurt is te wijten aan de vergunningen die nodig waren om een 5G netwerk uit te rollen. Deze vergunningen zijn pas in 2019 toegewezen aan onze netwerk providers. Deze vergunning was nodig om aan te slag te kunnen met deze nieuwe 5G technologie.

Dat er grote veranderingen staan aan te komen in dit digitale landschap staat vast. En dat 5G hier een grote waarde aan zal toevoegen staat nog vaster.

Wat mogen wij juist verwachten van 5G?

Om te begrijpen wat voor invloed 5G zal hebben op onze applicaties, websites en eindgebruikers, moeten we begrijpen wat een wereld van verschil 4G teweeg heeft gebracht.

4G zorgde voor videostreaming en app-stores. Maar meer nog, het gaf ons de mogelijkheid om gebruik te maken van virtual reality, augmented reality en kunstmatige intelligentie.

Experten stellen dat adverteerders en website eigenaren wij nog veel meer mogen verwachten van het 5G netwerk.

Stel je voor dat we in een automatische, autonome wagen stappen en ons naar de winkel begeven. Dan roepen we Amazon Alexa of Google Assistant op en vragen we ‘wat zal ik vanavond klaarmaken als avondeten’. Hierna verschijnen een reeks recepten, afgestemd op de voorgaande recepten historie, op het dashboard van je wagen. Je selecteert het gewenste recept waarna het boodschappenlijstje naar de winkel wordt verzonden. In de winkel selecteren ze ondertussen alle producten uit je winkelmandje. Je komt toe aan de winkel, laad de boodschappen in en bent weer op weg naar huis.

Volgens Scott Singer – Managing director bij Consultancy DDG Singer, is dit een realistische kijk op de komst van het 5G netwerk. Volgens Singer en andere experten binnen dit vakgebied, zal 5G de mogelijkheid bieden om aan een véél hogere snelheid gegevens te verwerken en uit te wisselen met een revolutionaire evolutie binnen de digitale wereld tot gevolg.

Advertenties en websites zullen meer mogelijkheden hebben.

Dat adverteerders en websites meer mogelijkheden zullen hebben om interactief en op een persoonlijke manier om te gaan met website bezoekers staat vast.

Wanneer tegenwoordig een website bezoekers op een link of advertentie klikt, is er een korte vertraging alvorens deze geladen is. Dit kunnen slechts enkele milliseconden tot seconden zijn waarop er niets lijkt te gebeuren op de website. Met gevolg dat veel bezoekers terug weg klikken.

Met de komst van 5G zal deze vertraging verdwijnen waardoor je website bezoekers onmiddellijk je aanbod kunnen bekijken, zonder eerst gefrustreerd te moeten wachten verteld Lockhorn – strateeg bij het agentschap SapientRazorfish – ons.

De kracht van 4k videos.

Zoals we al weten zal 5G een enorme boost in snelheid op onze websites te weeg brengen. Hierdoor zullen websites meer gebruik kunnen maken van 4K-video’s.

Experts schatten dat het 5G netwerk 10 tot 100 keer sneller zal zijn dan de 4G technologie die wij nu hebben. Misschien zelfs sneller dan ons bekabeld netwerk thuis.

We weten al dat product video’s een grote invloed hebben op het aantal conversies / bestellingen. Stel je dan eens voor dat je bij elk van je producten of diensten op je website een verbluffende, professionele video toevoegt. Kan je je voorstellen wat een meerwaarde dit voor jou bezoekers, en jou omzet zou hebben?

Met het oog op 5G is het dus een goede gelegenheid voor websiteontwerpers en website eigenaren om de toegevoegde waarde van video’s meer en meer te gaan gebruiker.
Uiteraard moet dit met de nodige zorgt gedaan worden, zodat ook gebruikers van een trager netwerk nog steeds optimaal toegang hebben tot je content.

Gepersonaliseerde advertenties in opmars.

Met de komst van 5G en de snelle uitwisseling van gegevens zullen advertenties meer gepersonaliseerd kunnen worden. In plaats van een advertentie voor het hele publiek beschikbaar te maken, zouden we zo een advertentie enkel aan personen die de laatste 7 dagen een bepaald product hebben opgezocht kunnen bereiken.

Wil je personen bereiken die in de buurt zijn van je winkel, die een artikel hebben opgezocht dat jij aanbiedt en liefst binnen je doelgroep?

Door het 5G netwerk zal dit razendsnel kunnen gebeuren en zul je de juiste mensen kunnen targeten. We kunnen er dus van uitgaan dat 5G adverteerders en website eigenaars de mogelijkheid zullen geven veel complexere en gepersonaliseerde advertenties aan het doelpubliek voor te schotelen.

Nieuwe retargeting en hypertargeting mogelijkheden.

Retargeting en hupertargeting zijn op dit moment reeds mogelijk. Maar de mogelijkheden om met het juiste doelpubliek te communiceren zal toenemen. Volgens Chris Neff, – Senior director bij The Communicty.

Dit zal uiteindelijk een win-win zijn voor adverteerders, website eigenaren en de doelgroepen.

Stel je voor dat een patient bij de dokter zit en jou website of applicatie via de geo-locatie dit merkt. Zou het niet geweldig zijn dat je website op applicatie een melding naar de patient stuurt in de zin van ‘bezoek onze blog met natuurlijke geneesmiddelen’ of ‘bekijk de productvideo van je laatst bezochte artikel tijdens het wachten’.
Krachtig advertentiemiddel toch?

Meer ervaringen en klantenbeoordelingen.

Dankzij het 5G netwerk kan je gaan nadenken hoe je met jouw bedrijf of organisatie hier optimaal kan inspelen. Zoek uit hoe je je websitebezoekers wilt betrekken bij de missie van je bedrijf.

Je kan bijvoorbeeld wedstrijden inplannen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld reviews opmaken met foto’s en videos. Stel je voor dat je tenten verkoopt en reviews krijg van gebruikers midden in de ardennen die net hun tent hebben opgezet. Nog een prachtige foto of video van de locatie en de tent en andere websitebezoekers kunnen uw product bewonderen in een exclusieve setting.

Dankzij het 5G netwerk zullen het toevoegen van foto’s en videos in hoge resolutie ontzettend snel gaan voor uw websitebezoekers. Wat op zijn beurt ervoor zal zorgen dat uw gebruikers geen tijd meer verliezen bij het versturen van deze foto’s of video’s. Uiteraard zullen wij dan allemaal sneller geneigd zijn hieraan mee te werken, tenslotte verliezen wij als eindgebruikers er dankzij het 5G netwerk geen tijd meer mee.

Virtual Reality voor iedereen.

Rond virtual Reality is de laatste tijd veel te doen. Op vakbeurzen komt dit thema steeds meer aan bod. Voor 3D tekenaars zijn er tools beschikbaar om producten in een 3D ontwerp te gieten, maar dit zal in de toekomst ook meer en meer mogelijk zijn met de simpele website browser. Maar hoe kan je dit inplannen in jou eigen website of in je app?

Omdat de snelheid van het 5G netwerk ontzettend hoog zal zijn, moet je nadenken op manieren hoe je dit voor je website of app gebruikers kunt gebruiken.

Een voorbeeld hiervan is de configurator van Ikea. Hier kan je een foto inladen van jou kamer waarna de kasten of andere producten zich aanpassen en in de foto verschijnen. Zo krijgen de website bezoekers onmiddellijk een beeld van hoe het product in hun eigen omgeving er komt uit te zien.

5G de technologie van de toekomst.

5G is zonder twijfel de technologie die gaat maken waar iedereen het over heeft. Augmented Reality, Virtual Reality, Artificiele intelligentie,… Al deze mogelijkheden hebben ontzettend veel snelheid nodig. En dit is waar 5G zijn intrede doet.

Toch moeten we nog een hele tijd rekening houden met het feit dat veel gebruikers nog steeds met een lagere snelheid je website zullen bezoeken. Daarom is het nodig voor elk van deze nieuwe, innovatieve technologiën nog een alternatieve mogelijkheid te hebben om ook websitebezoekers met een tragere internetverbinding optimaal verder te helpen.

Zoals met de meeste zaken die verband hoduen met webontwerp, is het nog steeds een slim idee om de dingen zo eenvoudig mogelijk te houden en tegelijkertijd een positieve ervaring voor je klant aan te bieden. Naarmate deze nieuwe technologie, 5G, meer gebruikers en bereik heeft, kan je steeds verder gaan met experimenteren met nieuwe ideeën en functies.

Waarom websites en apps voorbereiden voor het 5G netwerk.

Dikwijls krijgen wij de vraag hoe lang een website ‘bruikbaar’ is, alvorens deze opnieuw te ontwerpen. Wel het antwoord is telkens heel uiteenlopend. Is er in het websiteontwerp tijd genomen om de website te voorzien van de nieuwste mogelijkheden op gebied van technologie? Toch rekening houdende met de andere website gebruikers die niet over deze geavanceerde mogelijkheden beschikken? Wil je veel aanpassingen doen en experimenteren met wat je doelgroep tot actie aan zet of blijft je website relatief ongewijzigd in de loop der tijd?

Al deze zaken hebben een invloed op de levensduur van je website, maar meestal gaan wij uit van een 5 tal jaar. Na 5 jaar is de technologie zo geëvolueerd dat je nieuwe website bezoekers meer functionaliteiten verwachten.

Zie jij het nut in van een website die klaar is voor de toekomst? Dan moet je zeker eens samen zitten met je websitebouwer. Benieuwd naar hoe wij uw website project zouden aanpakken? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op en laten we samen kijken wat er voor jou bedrijf mogelijk is.